Фудбалери Железничара настављају трку за прво место

У 21. колу Колубарско-мачванске зоне Железничар је у предграђу Лознице убедљиво победио Раднички Стобекс са 4:1 и тако остао у трци за прво место и повратак у Српску лигу. Не посустаје ни Мачва 2005 из Богатића, коа је на свом терену савладала ОФК Осечину са 6:1. Оба тима имају по 50 бодова и једини су конкуренти за првака, с тим што Мачва има предност по броју победа, међусобном скору и гол количнику. Тренутно делује да ниједна екипа не може да киксне, а до краја је остало пет кола. Ваљевски Раднички се изгледа деморалисао после прошлонедељног пораза у Мионици, па је у суботу поражен и од Спартака, пред својим навијачима. Задругар такође наставља са победама, у суботу је савлaдао Брезовицу са 2:0 и учврстио се на четвртом месту – са пет бодова више од пратилаца и толико мање бодова од трећепласираног Радничког.

Железничар је у Клупцима повео већ у четвртом минуту. Лопту набачену из корнера штопер Марко Голубовић сместио је главом у мрежу. У 19. минуту Стевановић је дао гол за 2:0, да би Матић већ у 23. постигао погодак за домаћина. Тим резултатом се отишло на одмор, али је већ у 46. минуту Прокић дао гол за 3:1. Тачку на меч ставио је Голубовић у 56. минуту својим другим голом на овој утакмици, постигнутим на сличан начин као први.

У тиму Задругара поново се распуцаоо Влада Јеринић и довео свој тим до нове победе головима у 47. и 63. минуту. Око 200 гледалаца посматрало је меч високог темпа, уз доста пропуштених шанси у првом полувремену. У 47. минуту Јеринић је искористио неуспелу офсајд замку гостију и лобовао голмана Брезовице. Коначан резултат од 2:0 постигао је оштрим ударцем искоса са десне стране.

Следећег викенда Железничар дочекује ваљевски Раднички, док Задругар гостује у суседној Мионици. Занимљив меч за Лајковчане могао би бити у оближњој Брезовици, где петопласирани тим првенства, који игра добро овог пролећа, дочекује директног Жељиног конкурента за титулу – Мачву из Богатића.