Не помажу ни промене тренера

Криза резултата „Железничара“ се наставља, иако је после само два кола поново дошло до промене шефа стручног штаба – уместо Александра Лазаревића постављен је Драган Ребић (предводио генерацију која је својевремено играла у Другој лиги), а за његовог помоћника Александар Пакић. Слога из Петровца на Млави је победом од 0:2 однела сва три бода и стала на чело српсколигашког каравана западне Србије.
Све до 26. минута „плави“ су имали више од игре, али нису искористили своје прилике, поготово Иван Марковић. А онда је, како то обично бива, стигао „хладан туш“: Ракићевић је оштро шутирао са 16 метара и лопта је завршила у супротном углу голмана Јанковића. Након тога гости су имали још неколико добрих шанси, а погодили су и пречку и стативу. Судбина „Жеље“ на овој утакмици запечаћена је у 52. минуту, када је Стојаковић после изведеног корнера добро шутирао главом.

После сјајне претходне сезоне, за неверовање је чињеница да је Железничар претпоследњи са само шест бодова из девет кола: једна победа, три нерешена меча и пет пораза. Следећег викенда „Жеља“ гостује ваљевском „Крушику“ који се налази у златној средини са 14 бодова и далеко растерећеније улази у утакмицу.