„Права“ зебра на пешачком прелазу код вртића

После многих српских градова, који су на својим улицама уместо класичног пешачког прелаза са белим тракама добили зебру академског сликара Милоја Митровића, ред је дошао и на Лајковац. И логично је да се овај атрактиван детаљ нађе у нашој вароши јер је Милоје Митровић годинама наставник ликовне културе у ОШ „Миле Дубљевић“.

Своју прву лајковачку зебру Митровић је насликао на асфалту испред вртића „Лептирић“, где улицу прелази велики број предшколаца и основаца. Привукао је велику пажњу најмлађих, али и одраслих пролазника.

– Било је занимљиво док сам радио. деца су се окупљала и гледала, бивши ученици, затим колеге из основне и средње школе, било је многима интересантно. Идеја је акција „Безбедност деце у саобраћају“, а то је уједно и галерија на отвореном или изложба на улици. Од 1995. године осликавам зебре уместо класичних пешачких прелаза у различитим градовима Србије, наравно на местима где већ постоје. Ове године сам то урадио у Шапцу, сада у Лајковцу – рекао је наставник Митровић.

Осим марљивог педагошког рада са најмлађима, Митровић је у ширим оквирима управо постао препознатљив по својим „зебрама“.