Програм рада председника општине и владајуће коалиције

Приликом избора на функцију председника Општине, Живорад Бојичић је на конститутивној седници одборницима и јавности изнео оперативни програм за наредне четири године, који, како је рекао, проистиче из споразума који је потписала владајућа коалиција:

– Главни приоритети су финансијска консолидација јавних предузећа, Дирекције и Градске чистоће, анализа стања прихода и расхода буџета општине Лајковац, са израдом предлога ребаланса најкасније до 15. августа ове године. Следећи задаци су: рационализација радних места у општинској управи, јавним предузећима и установама чији је оснивач општина, као и завршетак свих започетих инвестиционих радова на објектима јавне комуналне и путне инфраструктуре. Главни развојни пројекти наше коалиције су изградња обилазнице регионалног пута М-4 око Лајковца, пројектованом трасом између Ибарске магистрале и нове петље на аутопуту у Непричави, затим реконструкција регионалног пута Р-271 од гвозденог моста на Колубари до насељеног места Боговађа, као и наставак реконструкције регионалног пута Р-101 Лајковац – Јабучје. Ту су и инфраструктурно опремање нове Индустријске зоне 2 поред будуће петље аутопута и санација постојеће Индустријске зоне. Међу развојним пројектима су и: реконструкција Дома културе са биоскопском салом, изградња и опремање спортско-рекреативног центра водених спортова на локацији ”Војни круг”, амбијентално уређење обала и купалишта на Колубари, оснивање јавног предузећа које ће газдовати спортском инфраструктуром, коначно решење топлификације Лајковца и изградња ”Агробизнис центра” – истакао је Бојичић.

Председник Бојичић је нагласио да ће, поред побројаних развојних пројеката, којима се стварају услови за отварање нових радних места, коалиција водити већу бригу о најстаријим суграђанима, пензионерима и материјално угроженим грађанима. Најавио је и нову аграрну стратегију, која подразумева давање бесповратних средстава пољопривредним газдинствима, очување и повећање сточног фонда и унапређење постојеће механизације.