Горан Савић нови председник „Жеље“, почеле припреме

Као што је и најавио, због предстојећих обавеза као првог човека општине, Живорад Бојичић се повукао се са места председника ФК „Железничар“. У наредном периоду ту функцију обављаће Горан Савић, директор „Елмонта“.

За време претходне управе, коју је врло успешно предводио Живорад Бојичић, „Жеља“ се усталио у Српској лиги, у последњој сезони остварио је најбољи пласман откада се вратио у републички ранг и дефинитивно постао водећи фудбалски клуб у Колубарском округу.
Амбиције су да се настави са добрим резултатима, уз приоритет да се квалитетно ради са млађим селекцијама из којих ће се млади фудбалери укључивати у сениорски састав. Планиран је наставак модернизације стадиона која ће обухватити и уградњу рефлектора, као и уређење игралишта за Школу фудбала.

У недељу су почеле припреме под вођством шефа стручног штаба Александра Пакића из Лајковца, који је тим преузео прошле полусезоне. Доста је играча из омладинске школе и Пакић најављује да ће наставити тренд пружања шансе млађим играчима. Комплетне припреме биће спроведене у Лајковцу, до почетка првенства (18. август) биће одиграно десетак пријатељских утакмица, а прва је у недељу са ваљевским зонашем Радничким.

Што се тиче промена у играчком кадру, Станковић се враћа на Фарска острва, а неизвесно је да ли ће остати голман Терзић. До сада екипу су појачали Ђукић из ваљевске „Вујић воде“ и Ненадовић из Обреновца.