Нова именовања на трећој седници Скупштине општине

На трећој седници новог сазива Скупштине општине Лајковац донета су нова кадровска решења за поједина јавна предузећа и установе, допуњен састав Општинског већа, изабрани чланови и председници општинских савета и комисија, као и управних и надзорних одбора предузећа и установа. Такође је утврђен престанак мандата одборницима именованим за в.д. директора и потврђени мандати новим одборницима.

 

Општинско веће комплетирано је избором преостала два члана из редова Демократске странке: Горана Ранковића и Владе Жујовића.

Затим су, по уобичајеној процедури, именовани председници и чланови скупштинских савета и комисија: Савета за урбанизам, комуналне делатности и заштиту животне средине, Савета за буџет и финансије, Савета за националне мањине, Савета за пољопривреду и село, Савета за друштвену бригу о деци, омладину и спорт, Комисије за статутарна питања и нормативна акта и Комисије за представке и жалбе. Скупштина је именовала управне и надзорне одборе ЈП „Дирекција за уређење и изградњу општине Лајковац“, ЈП „Градска чистоћа“, ЈП РТВ „Пруга“, Градске библиотеке, Културног центра „Хаџи Рувим“, Дома здравља Лајковац и Предшколске установе „Лептирић“.

С обзиром да су им избором за одборнике истекли мандати, разрешени су директори Дирекције за уређење и изградњу општине Лајковац, Градске чистоће и Градске библиотеке и на упражњена места именовани вршиоци дужности. За в.д. директора Дирекције за уређење и изградњу именован је Владан Чоловић (ДС), дипломирани грађевински инжењер, који је тај посао обављао од 2001. до 2004. године, а затим био и председник општине. В.д. директора „Градске чистоће“ је Марина Марковић (СНС), мастер агроекономије, а Градске библиотеке Снежана Бугарчић (ДС), економиста.

Нови одборници чији су мандати верификовани на овој седници су Раденка Марковић из СПС-ЈС и Ненад Милановић из ДС.

{gallery}2012_07_19{/gallery}