Живорад Бојичић изабран за председника Општине Лајковац

Јуче су одржане конститутивне, прва и друга седница новог сазива Скупштине општине Лајковац, на којој су изабрани скупштински и извршни органи. Нови председник Општине је Живорад Бојичић, доскорашњи начелник Општинске управе, док је председник Скупштине Предраг Мирковић.

 

На почетку конституивне седнице, усвојен је извештај општинске изборне комисије о спроведеним изборима за одборнике Скупштине општине Лајковац 6. маја 2012. Након избора Верификационог одбора и потврђивања мандата, одборници су дали свечану изјаву и прешли на гласање за председника, заменика председника и секретара Скупштине. За председника је изабран Предраг Мирковић из Демократске странке, за његовог заменика Андрија Живковић из Српске напредне странке, а за секретара Јелена Живојиновић, који је тај посао обављала и у претходном сазиву.

По окончању конститутивне, одржана је и прва редовна седница новог сазива. На предлог већинске коалиције коју чине коалиција Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије, Српска напредна странка i Демократска странка, за председника општине изабран је дипломирани правник Живорад Бојичић из СПС-а. Бојичић је у свом експозеу представио оперативни план владајуће коалиције, а затим и предлог за заменика – Горана Миловановић из СНС-а и седам од девет чланова Општинског већа: Милутина Нишавића (СНС), Немању Живковића (СНС), Владана Костића (СНС), Снежану Негић (СПС), Душана П. Жујовића (СПС), Јована Савичића (СПС) и Весну Милиновић (ДС). Предлози су усвојени већином гласова одборника. У Веће по функцији улазе и председник и заменик председника Општине.

На другој седници разрешена је дужности директорка Културног центра “Хаџи Рувим” Биљана Несторовић, а за в.д. директора именована Сузана Јанковић, магистар географије из Лајковца.

{gallery}2012_07_15{/gallery}