Отворена савремена теретана у Хали спортова Лајковац

У петак је у Хали спортова Лајковац отворена савремена теретана, опремљена професионалним машинама и справама италијанског произвођача „Паната“. Опремањем теретане, коју комерцијално могу користити и клубови и грађани, обогаћени су садржаји и понуда Хале спортова. Отварању су присуствовали председник Општине Андрија Живковић и заменик председника Ненад Џајевић, директор Установе за спорт и омладину Немања Живковић и председник Спортског савеза општине Лајковац Бојан Богдановић. Немања Живковић је овом приликом рекао:

-Вредност опреме је 3, 7 милиона динара, справе су италијанске производње марке „Паната“. Планирамо да их следеће године допунимо још једном траком за трчање и можда још неком машином. Отворена је за све грађане према утврђеном ценовнику који је доступан на многим местима у граду. На опремање простора чекало се мало дуже због превоза машина, тако да су многи постали нестрпљиви, али сада очекујемо да ће их користити велики број младих. Теретана ће бити отворена од 8 сати до 22 сата свих седам дана у недељи. Месечна надокнада за коришћење теретане је 1.600 динара за мушкарце, а 1.300 за жене. Дневна карта је 300 динара, а за екипе 100 динара по члану. Председник Општине Андрија Живковић је истакао да је ово простор који је недостајао и Хали и граду.
-Ово је први пут да под кровом једне јавне установе ради најмодернија теретана за вежбање спортиста и рекреативаца. За Општину је битно да полако допуњујемо садржајима Халу спортова. После кафеа, данас смо отворили можда и најмодернију теретану у Колубарском округу, што уједно Халу чини и делимично одрживом. Битно је да установа има сопствене изворе прихода и да на тај начин покрива бар основне трошкове одржавања, односно да буде што мањи корисник буџета. Надам се да ћемо у наредном периоду имати сличних новина. Ускоро ће бити отворени и тениски терени, за које ће се такође плаћати закуп термина, а новац ће ићи на рачун Установе за спорт и омладину. Општина ће и даље наставити да улаже у спортску инфаструктуру на територији целе Општине.

{gallery}teretana2017{/gallery}