Одбојкашице савладале Спартак са 3:0

У десетом колу Суперлиге Србије одбојкашице Железничара су у суботу у Хали спортова победиле суботички Спартак са 3:0 (25/13 25/11 25/16). То је четврта узастопна победа лајковачких одбојкашица максималним резултатом и 12 нових бодова, што довољно говори о великом успону форме. Пред око 600 гледалаца, девојке Жеље добиле су Спартак лако и убедљиво, за само сат времена. До новог тријумфа екипу је поново предводила Бергендорф са 17 индексних поена, њу је стандарно пратила Нада Митровић са 14, као и Андрићева са 9 и Вељковићева са 8 поена. Тамара Ракић је забележеила 5 поена, а Ивана Лазаревић 1.

Резултати осталих утакмица 10. кола: Динамо-Футог 3:1, Визура-Црвена Звезда 2:3, Јединство (У)-ТЕНТ 0:3 и Зрењанин-Јединство (СП) 0:3. Железничар је на шестом месту од 10 екипа са 17 бодова, чак седам више од Футога. Црвена звезда на петом месту има бод више, а четвртопласиране Панчевке три бода. Води Јединство из Старе Пазове са 25, ТЕНТ има 24, а Визура 22. У првенству следи пауза, а у првом полуфиналном мечу Купа Србије у суботу жеља дочекује Јединство из Старе Пазове у Хали спортова од 19 часова.

Одбојкашиће Жеље у уторак 20. децембра одиграће међународну пријатељску утакмицу против Бугарске екипе “Марице” из Пловдива, која је тренутно лидер бугарског шампионата. Ово је уједно и генерална проба пред утакмицу четвртфинала купа Србије ,која се одиграва 24. децембра у спортској хали у Лајковцу , где ће Лајковачка локомотива дочекати “Јединство” из Старе Пазове.У случају повољног исхода ,играју се две утакмице , екипа Железничара ће се пласирати на завршни турнир четири најбоље екипе.