Победа Железничара

Жеља је јуче пред 300 својих навијача победио Шумадију из Аранђеловца са 2:0, чиме је задржао четврто место на табели Српске лиге Запад. Задругар је изборио реми против Златара на гостовању, а сваки бод је драгоцен у борби за опстанак у Зони Дрина.

Прво полувреме на градском стадиону у Лајковцу протекло је прилично мирно, у изједначеној игри. У наставак меча фудбалери Жеље ушли су ангажованије, што им се исплатило већ у 53. минуту. У казненом простору Аранђеловчана лопту је прихватио Небојша Марковић, одиграо повратну ка Љубичићу који ју је са неких 20 метара кроз шуму ногу пласирао у гол.

На 2:0 повисио је Небојша Марковић у 87. минуту, искористивши неспоразум халфа гостију Радовановића и голмана Нићифоровића. Одличну шансу имао је Љубичић у 75. минуту, а гости су припретили са неколико контри.

У дербију одиграном у Шапцу Мачва и Јединство Путеви одиграли су нерешено 2:2 тако да Ужичани и даље имају бод предности.

Наредно, 26. коло игра се у среду 16. маја. Железничар гостује Рудару из Костолца у мечу који за Лајковчане представља само дуел престижа, док се домаћин може потајно надати евентуалним киксевима Јединства и Мачве. Истог дана Задругар у 16.30 дочекује захуктало Севојно, које је у у суботу савладало ваљевску Будућност и тиме га оставило на другом месту. На тај начин Будућност није искористила реми Крушика у дербију са Рибницом.