Одржана јубиларна Пчеларска изложба

Још једна успешна пчеларска изложба је иза Удружења пчелара Лајковца. Под генералним покровитељством Општине Лајковац, лајковачки пчелари су заједно са Асоцијацијом пчеларских организација Мачванског и Колубарског округа у недељу организовали јубиларну десету регионалну изложбу пчелињих производа и пчеларске опреме.

Изложбу је на платоу испред Градске куће отворио председник општине Лајковац Живорад Бојичић, који је и овога пута пружио пуну подршку пчеларима. У програму је учествовала фолклорна секција КУД „Хаџи Рувим“. Излагача меда и других пчеларских производа било је из околних градова и западне Србије, али и из Срема.
Као и увек, одржано је саветовање и предавање за пчеларе, након чега је уследио разговор са предавачем и организаторима. Присутне су поздравили агилни председник Удружења пчелара Лајковца Милован Јовановић и Зоран Ђурић, велепчелар из Лознице, а Душанка Тасић, шеф контроле меда у “Медину”, одржала је предавање на тему “Квалитет меда на нашем тржишту”. Лајковачки пчелари су овом изложбом и другим активностима, међу којима је и учешће у пројекту ЕУ „Качерски мед“ дефинитивно заузели значајно место на пчеларској мапи Србије.

 

{gallery}jubilej_pcelara{/gallery}