Убедљивом победом „Жеља“ изборио мајсторицу

Сигурном и убедљивом победом „Жеља“ је изборио мајсторицу са ТЕНТОМ, која ће се играти у уторак 22. марта од 18 часова у Хали спортова Уб. У другој утакмици четвртфинала плеј-офа женске одбојкашке Суперлиге „Железничар“ – „ТЕНТ“ 3:0 (25:19, 25:19, 25:19). Пред само 200 гледалаца у лајковачкој Хали спортова, наше одбојкашице су сигурном игром за сат и 10 минута савладале фаворита и тако се потпуно реванширале за убедљив у првој утакмици. Остаје нада да се оваква игра може поновити у трећем мечу, који ће одлучити ко ће у полуфинале плеј-офа, где нас очекују или Јединство (СП) или панчевачки Динамо.
Екипа Железничара је синоћ била бољи противник и сасвим заслужено победила. Константном, сигурном игром у сва три сета, избориле су девојке Николе Јерковића тријумф и мајсторицу у Убу. Диктирале су Лајковчанке темпо од почетка меча, али су Обреновчанке успевале да одрже корак. Ипак, уследила је одлична завршница домаћих, које су предвођене Јовичићевом и Мартиновићевом стигле до 1:0.Да се одбојкашице „Жеље“ не шале видело се почетком другог сета. Сјајном серијом од 8:0 домаће су практично већ на старту решиле питање и другог дела меча.Уследио је одговор Обреновчанки средином сета, али све што су могле изабранице Маријане Боричић било је да смање заостатак на 18:13, али не и да изборе неизвесну завршницу.
И у трећем сету је боља игра ТЕНТ-а стигла касно. Почетних „минус пет” (8:3) гошће су стигле у завршници (18:18), али је потом поново уследила серија Железничара којом је било решено питање победника. Већина чланица првог састава дале су пун допринос великој победи: Јовичић са 20 и Мартиновић са 13, али и Ракић са 9, Вељковић и Андрић са 6 поена, уз увек значајну улогу Лазаревићеве и Јанковићеве, као и младе Митровићеве.
Железничар – ТЕНТ 3:0 (25:19, 25:19, 25:19)

Хала спортова: Лајковац. Гледалаца: 200. Судије: Светлана Зотовић и Дејан Рогић (обоје из Београда). Трајање меча: 80 минута. Резултат у серији: 1:1.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Вељковић 6, Андрић 6, Лазаревић 1, Јовичић 20, Ракић 9, Мартиновић 13, Јанковић (либеро), Митровић, Симоновић, Кнежевић, Компировић, Филиповић. Тренер: Никола Јерковић.
ТЕНТ: Митровић 9, Ћеранић 3, Рогановић 3, Гајић 11, Млађеновић 9, Каличанин 6, Вукомановић (либеро), Ђурић (либеро), Сретовић, Вучићевић 2, Вељовић, Станимировић. Тренер: Маријана Боричић.
Победама у гостима пласмана у полуфинале обезбедиле су Визура и НИС Спартак, а то је уједно и први полуфинални пар. Панчевачки Динамо је победом против Јединства из Старе Пазове од 3:1 изједначио на 1:1 тако да ће се у уторак играти одлучујући меч. Победник овог дуела састаће се у полуфиналу са победником сусрета ТЕНТ –  Железничар.