„Лептирић“ наступио на Фестивалу музичког стваралаштва деце

У среду 16. марта у Смедереву је одржан  Фестивал музичког стваралаштва деце предшколских установа Србије, на којем је учествовало око 500 малишана из 24 установе. Деца из ПУ „Лептирић“ су се представила са два музичко-сценска дела: „Грозница Лептирићеве вечери“ и „У духу православља“. „Лептирићи“ су привукли велику пажњу и побрали све аплаузе. Образложење жирија и проглашење победника је 23. марта, када ћемо сазнати и да ли је нека од награда припала нашем вртићу.


Прву тачку извела је припремна предшколска група коју воде васпитачи Дајана Танић, Биљана Савковић и приправник-стажиста Гордана Селенић, која је прошле године на Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса освојила прво место. Тачка  „У духу православља“ настала је као продукт 29 породичних радионица у којима су родитељи заједно са васпитачима израђивали сценографију и учествовали у изради костима. Са децо ову тачку припремили су васпитачи Александра Милутиновић, Јасмина Спасојевић и приправник-стажиста Олга Мирковић. 
Следи период у којем ће „Лептирић“ бити врло активан и имати наступе на бројним смотрама. Већ у понедељак 21. марта старија васпитна група учествује на прослави 80 година постојања вртића у Оџацима. Они ће се представити тачком „Распевана черга“, коју ће одиграти и 8. априла у Лазаревцу поводом Светског дана Рома. Наша предшколска установа ће традиционално учествовати и на Раковичком карневалу, који ће у главној улици овог београдског насеља бити одржан 2. априла. Карневалску тачку „Чарлстон“ спремиле су васпитачице Јасмина Петровић и Милица Марковић, а „Чоколаду“ Дајана Танић и Биљана Савковић.
Најављујемо и два догађаја у вртићу: гостовање мађионичара Оскара 1. априла, на Светски дан шале, и позоришну представу посвећену ненасиљу „Друг није мета“. Можемо само закључити да је вртић „Лептирић“ активан као и увек!

 

{gallery}leptiric_smederevo{/gallery}