Велика победа одбојкашица против Пазовчанки

Велика победа против фаворизованог Јединства. Меч се играо у пет сетова након што су наше одбојкашице пропустиле прилику да све заврше у трећем, када су могле да дотуку гошће које су биле затечене развојем ситуације на паркету. Успеле су Пазовчанке да се изборе за тај-брек, захваљујући Ивани Мрдак која је одржала гошће у овом мечу. Међутим, у петом сету им је понестало и снаге, а нису успеле ни да нађу решење против маестралне Јоване Јовичић која је остварила 28 поена! 

Био је то добар меч, који је оправдао очекивања публике. Домаће су сјајно тактички ушле у утакмицу и у прва два сета лако стигле до вођства. Тек у трећем, развила се нешто већа борба. Остаје жал за три бода, али ако се узме у обзир да је Жеља после дужег времена победио Сремице, можемо се задовољити и са два. После четири кола, наше одбојкашице са две победе и два пораза имају пет бодова и налазе се на шестом месту. НИС СПартак, Визура, Црвена Звезда и ТЕНТ остварили су нове победе и налазе се на врху табеле.

Железничар – Јединство 3:2 (25:13, 25:16, 22:25, 19:25, 15:12)

ХС „Лајковац”. Гледалаца: 270. Судије: И. Лазаревић (Шабац), И. Марковић (Обреновац). Трајање меча: 119 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Вељковић 8, Андрић 13, Лазаревић 2, Аћимовић 6, Јовичић 28, Мартиновић 18, Јанковић (либеро), Филиповић, Митровић, Игњатовић, Кнежевић (либеро), Компировић. Тренер: Никола Јерковић.

ЈЕДИНСТВО: Јакић 8, Мрдак 20, Јуришић 2, Вулин 2, Тривуновић 12, Сакраџија 10, Петров (либеро), Војнић-Пурчар 3, Вујновић, Медаревић, Јовановић 6, Будровић 2. Тренер: Јово Цаковић.