Жеља освојио три бода

У суботу је у седмом колу Српске лиге Запад Железничар савладао Полет из Љубића са 2:1, головима Дринића у 15. и 89. минуту, док је за госте једини погодак постигао Кнежевић у 57. минуту. Судија Матић из Лознице поделио је два црвена картона и осам жутих, што илуструје да се водила оштра и беспоштедна борба на терену. Освајањем важна три бода Жеља је задржао прикључак са водећим тимовима и налази се на петом месту са 13 бодова.
Већ на почетку утакмице „плави“ су пропустили две стопостотне прилике, али су ипак повели у 15. минуту. Стрелац је био најистуренији фудбалер домаћих Дринић, који је изузетно јаким шутем са 10 метара по средини гола затресао мрежу гостију. Међутим, Полет је оправдао епитет незгодног противника на било којем терену. Чачани су почетком другог полувремена преузели иницијативу, претили голу Жеље, да би у 57. минуту Кнежевић са 20 метара савладао Јовановића. А онда се до краја утакмице водила беспоштедна борба која је резултирала великим бројем жутих и са два црвена картона. Код Лајковчана „поцрвенео“ је Радивојевић (два жута), док су жуте картоне добили Кувељић, Симић и З. Матић. Гости су добили пет жутих и један црвени картон.
Железничар је у финишу утакмице изборио ову тешку победу уз доста среће. Наиме, после центаршута Цветковића Дринић је шутирао, лопта је закачила неког у одбрани гостију, променила правац и тако преварила Чабаркапу.
Железничар: Јовановић, Ивановић (Цветковић), Спасеновић, Младеновић, Кувељић, Симић, Дринић, З. Матић, Митровић,  Ристић (Радивојевић), Г. Матић.
Минималном победом против Краљевчана Смедерево је задржало водећу позицију са 19 бодова. Друга са 16 бодова је Мачва, која је изненађујуће поражена на свом стадиону од Карађорђа са 1:0. Трећа је Будућност-Крушик са 15, а четврта аранђеловачка Шумадија са 14 бодова, ове две екипе су одиграле нерешено у дербију кола. Железничар је пети са 13 бодова, односно четири победе, два пораза и једним нерешеним мечом. Убско Јединство напокон је освојило бодове, пред својим навијачима савладали су Михајловац са 3:1.
Следећег викенда играју се два дербија. Жеља пред својим навијачима дочекује Шумадију из Аранђеловца, док у Ваљеву играју Будућност-Крушик и Смедерево.