Железничар ће уложити жалбу због суђења Павла Илића

ФК Железничар ће против судије Павла Илића из Крагујевца поднети жалбу Фудбалском савезу Србије, уз снимак недељне утакмице са Слогом из Краљева, због тенденциозног суђења које је утицало на исход меча, најављују у управи клуба. Сведоци томе су и навијачи домаћег клуба који су Илића испратили звиждуцима и гласним негодовањем. Сусрет је завршен резултатом 0:0.

Игра је врло често прекидана пиштаљком главног судије због наводних прекршаја домаћих фудбалера, заставице помоћних судија биле су у ваздуху у многим спорним ситуацијама, није суђен чист пенал у 75. минуту, стартови домаћих играча нису третирани исто као гостујућих и тако даље. Фудбалери Железничара добили су чак шест жутих картона, због чега ће играти ослабљени наредног викенда у важној утакмици против Будућност-Крушика – због парних картона неће наступити Спасеновић, Горан Матић и Влада Симић. На крају, у ФК Железничар се питају: има ли смисла и даље се бавити спортом?!
У делу меча који се могао играти и колико је судијска тројка то дозволила, Жеља је нападао, погодио стативу и пропустио пар солидних шанси, уз спорну ситуацију у којој Илић није досудио једанаестерац. Наравно, суђење Илића је створило велику нервозу и потпуно деконцентрисало домаћи састав. Међутим, ни остали колубарски тимови нису прошли боље. Будућност је на свом стадиону „извукла“ бод против Љубића, било је 2:2, док је Јединство на Убу поражено са 0:2 од пожешке Слоге. На челу са по 13 бодова су Смедерево и Мачва, Будућност-Крушик има 11, а аранђеловачка Шумадија и Железничар по 10. У суботу 19. септембра од 16 часова наш српсколигаш игра дерби у Ваљеву, на стадиону Крушика у последње време добро је пролазио, надајмо се да ће тако бити и овога пута.
Задругар је забележио и трећи пораз на гостовањима, овога пута 1:2 у Прову. Сви тимови из колубарско-тамнавског краја такође су поражени, Задругар је у средини табеле, у групи тимова са 6 бодова, на врху је са свих пет победа Златибор из Чајетине, а на дну табеле са једним бодом Брезовице. У недељу 20. септембра од 16 часова Задругар дочекује Рађевац из Крупња