Победа Железничара и Задругара

Најаве руководства Железничара пред почетак првенства да са великим амбицијама улазе у борбу за сам врх Српске лиге Запад, почињу да добијају потврду. Жеља је донео прва три бода са гостовања и има три победе из четири кола. Минималну, али сасвим довољну победу против „Звижда“ у Кучеву донео је Горан Матић у 68. минуту. Управа позива навијаче да у што већем броју дођу на стадион следеће недеље у 16 сати, како би заједнички дошли до победе против краљевачке Слоге. А онда следи вероватно меч полусезоне против Крушик-Будућности у Ваљеву, када ће подршка навијача итекако добро доћи! У солидној утакмици у Кучеву, у којој је домаћин показао да није за потцењивање, није било превише изгледних шанси. Имао је Звижд у првом полувремену неколико пристојних акција које нису претворене у озбиљније шансе. У другом полувремену прво је Зоран Матић пропустио зицер за Жељу, да би у 68. минуту, после доброга паса Дринића, Горан Матић матирао голмана домаћих. Сасвим довољно за рутинску победу, што је често одликовало Железничар у прошлој сезони.
У 4. колу Српске лиге Запад убско Јединство је забележило прву победу у сезони, у Крчагову су савладали истоимени клуб са 2:1. Крушик-Будућност наставља са добрим резултатима, савладали су Слогу у Краљеву са 2:0. Водећа Мачва освојила је бод у Љубићу играјући 1:1 па чело табеле деле Ваљевци, Смедеревци и Шапчани са по 10 бодова, док је Жеља четврти са 9 бодова. Наредног викенда Железничар игра са Слогом из Краљева, док Ваљевци дочекују Полет из Љубића, а Мачва ужичко Јединство путеви, екипу са сва четири пораза.
У комшијском дербију Задругар је у Лајковцу био бољи од Брезовице и победио са 2:0, головима Милића и Јеринића. ОФК Осечина је са 1:0 савладала Раднички из Клубаца, Рибница је играла 0:0 са Полимљем из Пријепоља, Раднички је на Петом пуку ремизирао 1:1 са Провом, док су Љижани су изгубили од водећег Златибора 1:2 иако су водили, а у финишу примили два гола. У 5. колу Задругар игра у Прову, Рибница у Сјеници, Спартак у Клупцима, а Раднички у Крупњу. Брезовица дочекује Јединство из Владимираца.