Сто дечјих балона за стогодишњицу вароши

Богат и садржајан програм овогодишње Дечије недеље поентирали су лајковачки предшколци пуштањем сто разнобојних балона са платоа испред Градске куће, поводом стогодишњице вароши. Завршни чин обележавања јубилеја вароши уприличили су управо најмлађи, а то су учинили након традиционалног свечаног пријема у Градској кући,код председника општине Андрије Живковића са сарадницима. 

По речима директорке лајковачке Предшколске установе“Лептирић” Миле Лончар, малишани су током Дечије недеље имали обиље занимљивих, забавних и едукативних садржаја, а посебна жеља им је била да се са најмлађима обележи овај велики и значајан јубилеј, са једном генерацијом која ће тек расти и стасавати у Лајковцу, дати свој печат развоју Лајковца и у будућности обележавати неке нове јубилеје.

Слика великог броја деце са балонима у рукама испред зграде општине, поред фонтане, била је прелепа. Сто балона је истовремено полетело ка небу, обележило јубилеј и најавило неке нове хоризонте.

Пријем предшколаца у Градској кући протекао је у сјајној атмосфери и у духу овогодишњег слогана Дечије недеље „Ја сам дете и имам план: толеранција и љубав за сваки дан!“

Председник општине Андрија Живковић је, са својим педагошким и родитељским искуством са лакоћом успоставио едукативну комуникацију са предшколцима на тему овогодишње Дечије недеље и развио са њима интерактивни однос. Деца из група у години пред полазак у школу извела су том приликом пригодан кратак програм, показавши вештине којима су овладали .Предшколци су приликом посете уручили своје радове као поклон председнику општине, а деца су на поклон добила мајице са слоганом Дечије недеље.

Велика свечана сала општине била је пригодно декорисана, биле су ту и корпе са бомбонама, обиље цвећа, балона, а најлепши украс су свакако били најмлађи, који су седели у скупштинским клупама.

Након пуштања балона, деца су се задржала на штанду Полицијске станице Лајковац, која је поводом Дечије недеље имала бројне активности, а управо тог дана на Градском тргу постављен промотивни штанд.

Иначе, учешће у обележавању овогодишње Дечије недеље, поред школских и васпитно образовних установа на подручју општине Лајковац узели су бројни субјекти у заједници, чини се више него икад. Деца свих узраста су имала једну баш садржајну Дечију недељу, тематски у потпуности покривену.