Радови на згради Културног центра

Управо су завршени радови на реконструкцији крова на улазу у зграду Културног центра “Хаџи Рувим” Лајковац. Реч је о улазу и холу биоскопа, који је истовремено и галеријски простор, а у том делу зграде налази се и кабина кино-оператера, као и санитарни чвор. Средства за изведене радове обезбедила је локална самоуправа, као оснивач установе.

Подсећамо да је вишенаменска сала Културног центра комплетно реновирана из општинског буџета 2018. године.

Поводом актуелних радова директор Милутин Ранковић каже:

“Као што је познато, Културни центар “Хаџи Рувим” има пробран биоскопски, позоришни, филмски и галеријски репертоар. Међутим, опрема је била застарела, биоскоско платно, механизам и мотор који је недавно потпуно престао да функционише су још из времена мог детињства, тако је и са кино – приказивачком кабином, која је деценијама прокишњавала, што је случај и над биоскопским холом у ком је галерија. Тоалети су неисправни и они датирају из истих времена… Чим сам то предочио оснивачу, Општина је одобрила средства да купимо дигитално платно, чиме улазимо у процес дигитализације, којим добијамо могућност да приказујемо хит филмове истовремено када играју и у Београду, Лазаревцу и другим градовима. Зато је неопходно било да се део крова који прокишњава поправи и буде подашчан, полетван, заштићен фолијом и новим црепом. Захваљујући оснивачу, Општини Лајковац, грађани ће добити пристојан биоскоп и галерију, такође и тоалете, који ће служити будућим генерацијама.”

Цена изведених радова на крову је 1,2 милиона динара. У току следећег месеца биће реализовано намештање дигиталног платна.