Izvučeni parovi četvrtfinala Kupa, Želja protiv Partizana

Danas su u prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije izvučeni parovi četvrtfinala 59. Kupa Srbije 2024/2025. u konkurenciji odbojkašica. Moglo bi se reći da je Železničar imao sreće prilikom žrebanja jer će se sastati sa beogradskim Partizanom, koji je jedan od lakših protivnika. Prva utakmica biće odigrana u Beogradu.

Derbi četvrtfinala definitivno je meč između Uba i TENT-a, a ostali parovi su Srem – Jedinstvo (SP) i Inđija – Crvena zvezda. Utakmice četvrtfinala Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica odigraće se 30. oktobra i 20. novembra.

Žrebom je rukovodio Danilo Mrđa, direktor takmičenja OSS, dok su parove izvlačili Živorad Lazarević, predsednik Železničara iz Lajkovca, i Dragan Čučković, generalni sekretar Vojvodine Mozzart iz Novog Sada.

Po propozicijama Kupa Srbije, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje “zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.