Дерби у Обреновцу на старту Суперлиге за одбојкашице

Вољом жреба, на самом старту новог првенства Суперлиге Србије одбојкашице Железничара иду „на ноге“ ТЕНТ-у, екипи изузетно мотивисаној након освајања Суперкупа Србије против шампиона Јединства и победе у Белгији, у првој утакмици квалификација за групну фазу Лиге шампиона. Имајући у виду неспоран квалитет „дизелке“ и вишегодишњи ривалитет, боља премијера нове сезоне у женској одбојци није се могла замислити.

Утакмица првог кола у Обреновцу игра се у недељу 6. октобра од 18 часова. Пренос је најављен на Другом програму РТС-а.

Железничар је имао одличан припремни период, уз наступе на два међународна турнира: код првака Европе у Конељану и у Марибору, освајање Меморијала „Радован Бели Марковић“ у Лајковцу и пријатељске утакмице са Црвеном звездом и ТЕНТ-ом. Уз квалитетан састав, са доста репрезентативки у различитим селекцијама, рекло би се да је нови шеф стручног штаба Ратко Павличевић, са својим сарадницима, створио и одличну атмосферу у екипи.

У новој сезони Жеља наступа у следећем саставу: Вања Ивановић, Јована Зеленовић, Стефана Пакић, Аверу Алар, Мина Станојевић, Ива Шућуровић, Васја Филиповић, Ксенија Томић, Милена Копривица, Адријана Костадиновић, Милица Јовановић и Теодора Исаиловић. Од наведених одбојкашица новајлије у клубу су Шућуровић, Јовановић, Исаиловић и Алар.

Стручни штаб је предвођен Ратком Павличевићем, асистирају му помоћни тренер Марко Јовић, статистичар Павле Митић, кондициони тренер Костас Стратакис и физиотерапеут Марко Маринковић.

ТЕНТ је сачувао већи део тима из претходне сезоне, чији костур чине Мина Мијатовић, Бојана Гочанин, Невена Сајић, сестре Чикуц Денс, Јована Цветковић и друге. Појачао се Американком Малином Терел, некадашњим коректором Железничара, довео још једног коректора – Ану Јарамазовић из Спартака, док се из Батајнице вратила Емилија Арсић, примач сервиса. Прошле сезоне били су најуспешнија екипа после Јединства, од којег су изгубиле и финале Купа Србије и финале плеј-офа Суперлиге. Првим резултатима наговештавају још једну одличну сезону.

У првом колу у суботу 5. октобра састају се: Раднички Бластерс – Уб, Партизан Coptech – Црвена звезда и Јединство (СП) – Срем. Осим дербија у Обреновцу, у недељу се још играју мечеви: Омладинац – Спартак и Инђија – Јединство (Ужице). И ове године у најачем рангу такмичи се 12 клубова, а новајлија је ужичко Јединство, некада велико име женске одбојке.