ФК Пепељевац освајач Купа ОФС Лајковац

У финалу Купа Општинског фудбалског савеза Лајковац, одиграном пред бројном публиком на стадиону Железничара, ФК Пепељевац је победио је ФК Пролетер из Бајевца и освојио пехар Купа ОФС Лајковац за сезону 2024/25. Коначни резултат утакмице био је 4:2, након извођења пенала, што је донело додатно узбуђење мечу у којем су се оба тима својски трудила да победе. Трофеј победника општинског купа је још једно у низу признања у витрини трофеја ФК “Пепељевац”, клуба са традицијом, који постоји од 1947. године.

Утакмица је протекла у сјајној атмосфери, а очигледно је и да овај спортски догађај пуно значи мештанима оба села, клубовима и локалној спортској јавности. Све је то проистекло из очигледног настојања Општинског фудбалског савеза да овогодишње финале подигне на виши ниво.

Организација догађаја била је по узору на финале Купа ФС Србије, уз интонирање химне пред почетак утакмице, плакете за службена лица, прелазни и стални пехар за победника, медаље за учеснике и трофеј за најбоље на турниру.

Значајан допринос организацији дале су и лајковачке фудбалске судије на челу са Марком Ивковићем. Захваљујући томе, финални меч судила је четворка из Зрењанина, док је делегат меча био суперлигашког ранга, Бранислав Пандуров, представник ФС Србије.

Победничка екипа ФК Пепељевац добила је од Фудбалског савеза Региона Западне Србије гарнитуру дресова, шортсева и штуцни, а екипа ФК Пролетер пет лопти.

Председник Спортског савеза општине Лајковац Марко Мирковић је рекао да је ово посебан тренутак за општину Лајковац, јер је овогодишњи куп окупио највећи број учесника до сада:

“Ово је фантастичан догађај, фантастичан дан за Лајковац! ОФС Лајковац се својски потрудио да да угости пријатеље из Зрењанина. За ову утакмицу су делегиране судије из другог савеза, из града Зрењанина, имамо делегата који је из Српске лиге, имамо велики број званица из Крагујевца, Београда, Новог Сада, И других бројних гостију. Генерално, велики је број учесника овог лепог догађаја. Финалисти су из Окружне лиге, дакле без Железничара ове године, што је такође добро. Данас су сви победили, а стварни победници су и адекватно награђени, поред пехара и опремом. Уистину смо се сви заједно потрудили да то ове године буде на једном вишем нивоу него до сада.”