Канађанка Аверу Алар појачала Железничар

Ових дана обелодањено је и прво интернационално појачање Железничара за нову сезону. Управа Жеље је на позицији техничара (дизача) ангажовала 25-годишњу Канађанку Аверу Алар, која ће се екипи прикључити после наступа за репрезентацију своје земље на Панамеричким играма.

Претходне две године играла је за швајцарски Волеј Лугано, односно за Веро Волеј Милано, а током четворогодишњих студија у Канади за тим Универзитета Саскачеван.

Сазнајемо да је највећи део тима формиран и да припреме почињу 5. августа, што не значи да неће бити још неког појачања, јер је још пуно времена до почетка нове сезоне.

Стручни штаб је сада предвођен новим шефом Ратком Павличевићем, а њему асистирају помоћни тренер Марко Јовић, статистичар Павле Митић, кондициони тренер Костас Стратакис и физиотерапеут Марко Маринковић.

Екипу за наредне такмичарске изазове тренутно чине: Вања Ивановић, Јована Зеленовић, Стефана Пакић, Аверу Алар, Мина Станојевић, Ива Шућуровић, Васја Филиповић, Ксенија Томић, Милена Копривица, Адријана Костадиновић, Милица Јовановић и Теодора Исаиловић. Од наведених одбојкашица новајлије у клубу су Шућуровић, Јовановић, Исаиловић и Алар.

Већи део тима чине репрезентативке Србије у различитим селекцијама: од кадетске – Адриана Костадиновић, преко јуниорске – Мина Станојевић, млађе сениорске – Стефана Пакић, Ксенија Томић и Јована Зеленовић, до сениорске – Вања Ивановић, која је играла на два турнира Лиге нација. Треба подсетити да је Александра Узелац, која са великим успехом игра на Олимпијским играма за најјачу репрезентацију Србије, играчки стасала у Жељи.

Клуб су напустиле Келси Велтман, Емилија Жакић, Љубица Милојевић, Анастасија Божић и Мина Стојановић.