Уручене борачке легитимације

У Градској кући су данас уручене борачкие легитимације борцима који су учествовали у одбрани отаџбине током ратних сукоба на простору бивше Југославије. На подручју општине Лајковац 21 корисник је стекао статус и остварио права борца.   

“Овом приликом бих се захвалио свим учесницима рата, неки су положили и своје животе бранећи отаџбину од спољњег непријатеља и они су заслужни за то што смо ми данас слободни грађани и можемо слободно да се крећемо Републиком Србијом и да имамо своје мишљење и своја права”, рекао је између осталог заменик председника општине Обрад Милутиновић приликом уручења борачких легитимација.

Борачке легитимације користиће борцима у свакодневном животу и омогућити им одређене погодности које је обезбедило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као што су попусти код бројних друштвено одговорних компанија, у продавницама, предузетничким радњама и у бањама. То је подршка за групацију становништва која је дуго била маргинализована.

Чему све борачка легитимација може да помогне у свакодневном животу, правима и врстама помоћи,  појаснила је присутним борцима Љубица Новаковић,  у име Службе за друштвену бригу о деци и борачко-инвалидску заштиту Општинске управе Лајковац.