Све награде Лајковчанима на конкурсима Завода за јавно здравље Ваљево

На сва три републичка конкурса Завода за јавно здравље Ваљево на подручју Колубарског округа, све награде од првог до трећег места освојили су ученици Основне школе „Миле Дубљевић” из Лајковца, којима је ментор професор ликовне културе Милоје Митровић.

На конкурсу „Мајчино млеко је најбоља храна” прве три награде добили су Дрина Милић, Виктор Радованчевић и Анћела Брдарић. На тему „Правилна исхрана чува твоје здравље” као најбољи одабрани су радови Реље Радовановића, Магдалене Момировић и Уроша Јовановића. На конкурсу „Чувам своје зубе и поносим се осмехом” прво место освојио је Никола Марковић, друго Урош Јовановић, а треће Ненад Томашевић. Бројни ученици школе добили су похвале за своје радове.

Конкурси се реализују под патронатом Института за јавно здравље Србије „Милан Јовановић Батут“, који ће од најбољих радова из целе Србије изабрати оне које ће следеће године поставити на своје званичне постере за наведене манифестације. Већ неколико пута ту част имали су лајковачки ученици, предвођени својим професором Митровићем.