Oдбојкашице убедљиво победиле Спартак у Суботици

У последњем, 18. колу Суперлиге Србије, вечерас су у Суботици одбојкашице Железничара оправдале улогу фаворита и савладале Спартак максималним резултатом 3:0, по сетовима 25:15, 25:11 и 25:19.

Железничар је обезбедио друго место пред старт плеј-офа, а до прве позиције би дошао уколико би Јединство на свом паркету било убедљиво поражено од Црвене звезде. Звезда јесте један од најквалитетнијих тимова у лиги, али ће Јединство тешко дозволити да пред својим навијачима у последњем колу препусти прву позицију. За црвено-беле овај меч нема такмичарски значај јер без обзира на резултат остају на трећем месту, али је ствар престижа да прикажу најбољу могућу игру.

Највише поена за Жељу вечерас су освојиле: Батинић 13, Узелац 12, Милојевић 9, Кутлешић 8 и Олуић 7. Далеко најбоља у саставу супарника са 15 поена била је Сара Павловић, која је на почетку првенства играла за Уб.

Важна чињеница пред почетак плеј-офа јесте одличан повратак Александре Узелац, која је ове сезоне један од носилаца игре у тиму Бранка Ковачевића, а вечерас је освојила 12 поена.

У суботу се састају Срем-Инђија и Клек-Партизан. У недељу се игра дерби између Јединства и Црвена звезде (18 часова, РТС 2), такође и меч између Уба и ТЕНТ-а који је без такмичарског значаја, јер су ове две екипе заузеле четврто и пето место.