Миросављевић и Узелац играју за репрезентацију у Лиги нација

Још једно велико признање за ОК Железничар: међу 16 одбојкашица које ће наступати за репрезентацију Србије на турниру Лиге нација налазе се примачи Жеље Јована Миросављевић и Александра Узелац. Лајковачки клуб представљаће и скаут Лазар Табаковић, као члан стручног штаба репрезентације.
На ширем списку играчица које су од 4. до 20. маја биле на припремама у Београду налазила се и техничар Рада Перовић, али она није сврстана у тим за Римини.
Очигледно су се наш савез и стручни штаб определили да у Лиги нација Србија наступа са комбинованим и подмлађеним саставом, који ће већином чинити одбојкашице које играју у домаћем првенству. Зоран Терзић, први тренер женске сениорске репрезентације Србије, акутелног светског и двоструког узастопног европског првака и вицешампиона ОИ, саопштио је да ће екипу предводити тренер Александар Владисављев.
Женска сениорска репрезентација Србије играће од 25. маја до 27. јуна у III Лиги нација 2021. у “заштитном балону” у Риминију, у Италији. Србија ће на старту турнира, у уторак, 25. маја играти против Турске (12.00), затим у среду, 26. маја против Пољске (16.00) и у четвртак, 27. маја против Италије (19.30). Све утакмице из Риминија директно ће преносити ТВ Спорт Клуб.
Свака репрезентација ће одиграти по 15 утакмица, а пласман у полуфинале избориће четири најуспешније селекције. Полуфинале и финале ће се одиграти 24. и 25. јуна.
У тиму Србије за Лигу нација су:
ТЕХНИЧАРИ: МИЛА ЂОРЂЕВИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА) И АНА ЈАКШИЋ (ТЕНТ, ОБРЕНОВАЦ).
КОРЕКТОРИ: ВАЊА САВИЋ (ЈЕДИНСТВО, СТАРА ПАЗОВА), ВАЊА БУКИЛИЋ (ОХАЈО СТЕЈТ, САД) И САРА ЦАРИЋ (ТЕНТ, ОБРЕНОВАЦ).
ЛИБЕРА: БОЈАНА ГОЧАНИН (ТЕНТ, ОБРЕНОВАЦ) И САЊА ЂУРЂЕВИЋ (УБ).
БЛОКЕРИ: БОЖИЦА МАРКОВИЋ (ТОП СПИД, КИНЕСКИ ТАЈПЕХ), ЈОВАНА КОЦИЋ (АЛБА БЛАЖ, РУМУНИЈА), ЈЕЛЕНА ДЕЛИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА) И СОФИЈА МЕДИЋ (УБ).
ПРИМАЧИ: КАТАРИНА ЛАЗОВИЋ (ЛОЂ, ПОЉСКА), САРА ЛОЗО (АЛТАЈ УСТ-КАМЕНОГОРСК, КАЗАХСТАН), ЈОВАНА ЦВЕТКОВИЋ (ТЕНТ, ОБРЕНОВАЦ), АЛЕКСАНДРА УЗЕЛАЦ (ЖЕЛЕЗНИЧАР, ЛАЈКОВАЦ) И ЈОВАНА МИРОСАВЉЕВИЋ (ЖЕЛЕЗНИЧАР, ЛАЈКОВАЦ).
Фото: Одбојкашки савез Србије