Железничару само бод против Ариља, опстанак све даљи

У другачијој ситуацији 2:2 против трећепласиране екипе био би успех, али се данашњим ремијем на свом стадиону против Будућности из Ариља Железничар практично опростио од Српске лиге. Иако је и без тога био у тешкој ситуацији, само један бод на домаћем терену недовољан је за било какву наду. Поготово што, према највероватнијем расплету у Првој лиги, са српсколигашког Запада у нижи ранг не одлази пет него седам клубова, а уколико пожешка Слога у баражу не успе да се пласира у Прву лигу, онда и осам.
Смедерево је победило Мачву из Богатића, а Таково Јошаницу, Тутин поражен код куће од лидера, а Сушица на гостовању у Петровцу на Млави. Дакле, има ту и повољних резултата за Жељу, али шта вреди када има шест бодова мање од Тутина, осам од Сушице, девет од Мачве и Такова итд. А следе гостовања тимовима који се такође грчевито боре за опстанак, а имају више бодова од Жеље: Мачви 1929 и Јошаници, док у последњем колу у Лајковац долази најбољи тим сезоне – Слога из Пожеге. У „лакше“ мечеве спада само гостовање Груже.
Ситуација се веома закомпликовала, сви тимови од седмог до 15 места стрепе за опстанак, док су Гружа, Шумадија (Аранђеловац) и Бане из Рашке одавно отписани. После серије пораза, Будућност Крушик и Млади радник имају има исто бодова као Смедерево – по 44. Затим следе: Таково и Мачва 1929 са по 43, Сушица 42, Тутин 40, Јошаница 37, Железничар 34, Гружа 19, Шумадија 16 и Бане из Рашке 7.
Следеће суботе од 17 часова Железничар игра у Богатићу против Мачве 1929.