Рутинска победа Железничара против Спартака

Према очекивањима, ОК Железничар је вечерас лако и убедљиво савладао суботички Спартак у 16. колу Суперлиге Србије. Утакмица у Хали спортова Лајковац завршена је резултатом 3-0, по сетовима 25-16, 25-13 и 25-17.
Најефикаснија је била Рајлић са 12 поена, Бјелица је уписала 10, Миросављевић 9, а Митровић 7. Од 4 своја поена Кутлешић је имала чак 3 блокаде, а по 3 поена освојиле су Батинић, Перовић и Узелац. Поново није играла Маја Савић.
Лајковчани су вечерас имали задовољство да се поново сусретну са Мирјаном Мусулин, која је сада шеф стручног штаба Спартака, а пре две године освојила је дуплу круну са Железничаром и уписала се у историју лајковачког спорта, заједно са одбојкашицама и управом клуба предвођеном председником Живорадом Лазаревићем.
Јединство из Старе Пазове вечерас је намучило Убљанке, које су на свом паркету меч решиле у тајбреку и победиле са 3-2. То је први првенствени меч ове сезоне у којем је Уб изгубио два сета. Партизан је добио Београд са 3-0. Прексиноћ су одигране две утакмице 16. кола, у којима је Црвена звезда победила Срем са 3-1, а ТЕНТ у Зрењанину савладао Клек са 3-0.
Водећа четворка је и даље иста и нема шансе да је ико угрози до почетка Мини лиге, јер су преостала још два кола. Уб има 47, ТЕНТ 39, Железничар 36, Црвена звезда 30 поена.
Следеће коло је занимљиво јер се у дербију састају ТЕНТ и Уб, а Жеља дочекује Црвену звезду. Уколико Убљанке и Лајковчанке оправдају улоге фаворита у овим мечевима, Железничар ће се изједначити са ТЕНТ-ом по броју победа. У последњем колу наше одбнојкашице гостују Партизану.