Уб победио у дербију, одличан отпор Железничара

После вечерашњег дербија11. кола Суперлиге између Уба и Железничара рекло би се да прави комшијски ривалитет у овом првенству тек почиње. Иако је домаћин победио са убедљивих 3:0 (26:24, 26:24, 25:13) резултат не одржава право стање на паркету Хале спортова Уб, јер не би било незаслужено да су Лајковчанке добиле прва два сета, која су практично препустиле противнику.
По поениманајефикасније у Жељи биле су Рајлић са 14, Савић са 8 и Миросављевић са 7 поена, али добар допринос одличној игри тима у прва два сета дале су и Узелац, Ранковић, Вујовић, Кутлешић и Гајић. С друге стране бриљирала је Вулин у свим сегментима игре и забележила 18 поена, а сјајно су је пратиле Кецман са 12, Медић са 10 и Ранковић са 8 поена.
Први сет је почео изједначено да би се после 10-10 наше одбојкашице игром одлепиле на 15-10. Деловале су разиграно и сигурније од домаћег тима, тако да је ретко ко очекивао преокрет који је уследио. Предвођене Јеленом Вулин одбојкашице Уба су направиле невероватну серију од 9-0 и повеле са 24-22, поенима Узелац и Миросављевић Жеља је изједначио, али су следећа два поена припала Убљанкама које су у одлучујућим тренуцима имале више самопоуздања.
Губитак првог сета није деморалисао изабранице Бранка Ковачевића, које су одлично почеле други период игре и водиле са неколико поена разлике све до 13-13. До пред крај сета Жеља је углавном имао малу предност, деловао је компактно све до 24-24, када одлична екипа Уба у завршници поново показује више самопоуздања. У трећем сету нашеодбојкашице су се деморалисале и Уб је све време имао високо вођство.
Била је ово одложена утакмица 11. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије,а према недавно објављеној информацији на званичном сајту преостала три меча овог кола морају се одиграти до 30. децембра. Вечерас је у Обреновцу одиграна последња утакмица 10. кола, у којој је ТЕНТ савладао Јединство са 3:2.
Уб је доминантан са свих 11 победа, други је ТЕНТ са само једним поразом, а Железничар је задржао треће место са осам победа и три пораза и има две победе више од четвртопласиране Црвене звезде.
Првенство се наставља од 8. до 10. јануара 2021. године утакмицама 12. кола.