Најава асфалтирања путева у 2020. години

Прошла година је у лајковачкој општини била рекордна на плану асфалтирања, а судећи по најавама и плановима више је него извесно да следи реприза. Најављујући уговорене и планиране километре асфалта за 2020. председник општине Андрија Живковић каже:

-Већ наредних дана, ако то временски услови дозволе, креће асфалтирање пута за Протиће у Врачевићу. Већ смо урадили пут за Ђориће у Јабучју тако да смо кренули планираном динамиком за 2020. годину. Надам се да ћемо на крају ове године имати сличне резултате као и прошле, када смо урадили око 40 километара асфалта. Такође је јако битно да велику помоћ очекујемо и од „Путева Србије“. Само у 2019. години издвојено је из локалног општинског буџета 40 милиона динара за локалну путну мрежу, а тако ће бити и ове године. Асфалту се могу надати делови Лајковца и месних заједница који нису добили асфалт протекле године. Имајући све то у виду, ми се надамо да ћемо на крају године имати скоро комплетно асфалтирану мрежу путева који спадају у путеве првог и другог реда.

Председник Живковић је изјавио да су са представницима фирме „Штрабак“ обишли путне правце који ће највероватније бити обухваћени овогодишњим уговором са „Путевима Србије“. То су: пут Село Лајковац – Руклада у дужини од 7,5 км, пут у Горњем крају у Јабучју Мирковићи–Јосиповићи дужине 1.000 метара, пут за Петронијевиће у Ратковцу, пут за Бабовиће у Врачевићу, пут за Васиће у Пепељевцу, улица Петра Бојовића у Лајковцу, пут који води од “читачких колиба” преко Врачевића до Латковића, као и регионални пут од Пепељевачке рампе до Словца.

-Тиме имамо укупно 15 километара које ће „Путеви Србије“ финансирати, а „Штрабак“ радити. Ми смо такође издвојили за прву половину године 20 милиона динара, тако да се надам да ћемо на плану асфалтирања имати исту километражу као и прошле године – закључио је Живковић.