ИН МЕМОРИАМ – Проф. др Милорад Бабовић

У четвртак 30. јануара на земунском гробљу сахрањен је проф. др. Милорад Мића Бабовић, још један познати и угледни Лајковчанин. Професор Бабовић је преминуо 27. јануара у у свом стану у Земуну, у 88. години живота. Рођен је 1932. године у Врачевићу. Као редовни професор Пољопривредног факултета Земун Универзитета у Београду предавао је фитопатологију. Декан Пољопривредног факултета био је у два наврата: 1979-1981. и 1996-2000. Био је и народни посланик у Скупштини Србије.

Професор Бабовић је био прави интелектуалац, увек несебично друштвено ангажован, сјајан сарадник и пријатељ. Лајковчани ће га памтити као тихог и ненаметљивог човека, у суштини једноставног и природног, човек из народа.

Радо је и често боравио у свом Врачевићу, дружио се са мештанима и својим ауторитетом се увек залагао за решавање свих њихових проблема. Такође је био активно ангажован у скупштинским структурама у Лајковцу, посебно у времену пре ратова деведесетих година и дао значајан допринос својим ангажовањем. Није било важније манифестације у Лајковцу и ваљевском крају којој није присуствовао. Последњих година редовно је посећивао чувену изложбу сименталаца у Лајковцу.

Иза себе је оставио супругу Анкицу, ћерку Браниславу, сина Бранислава и троје унучади.