У Лајковцу радно на почетку године

По питању изградње инфраструктуре у општини Лајковац 2020. година се само надовезује на претходну. Добри временски услови за зимски период омогућили су да већ увелико почне реализација инфраструктурних пројеката. Акценат ће и даље бити на решавању проблема водоснабдевања, као приоритетног проблема општине, затим на наставку обнове и изградње путне мреже, али ће ова година бити карактеристична и по реконструкцији школских објеката. О започетим и планираним радовима пред новинарима је недавно говорио председник општине Андрија Живковић:

-Поред актуелног почетка радова на изградњи 12 километара примарне цевоводне мреже у Јабучју, управо је започета и реконструкција школе у Бајевцу, а већ почетком фебруара очекује се да, након четири деценије, крене реконструкција средње школе у Лајковцу. Реконструкција две школе, ИО ОШ “Миле Дубљевић” у Бајевцу и СШ “17. септембар” у Лајковцу, реализује се преко Канцеларије за јавна улагања. Укупан буџет за комплетну реконструкцију оба школска објекта је око 350 милиона динара. Из истог извора, Канцеларије за јавна улагања, очекује са да у првим пролећним данима крене замена осам километара азбестних цеви на територији самог Лајковца, замени старих водомера и прикључака, као и изградњи две подстанице које ће омогућити да воду имају редовно виши делови Лајковца који сада кубуре са водом, као и виши делови Ћелија.

Председник Живковић је најавио да ће, чим временски услови то дозволе, односно температура буде током целог дана у плусу, кренути и асфалтирање:

– Пре свега ћемо асфалтирати пут за Протиће у Врачевићу и пут за Ђориће у Јабучју. Управо покрећемо јавну набвку за изградњу три нова путна правца: улица Краља Милутина у Селу Лајковцу, пут за Милошевиће у Непричави и пут за Павловиће у Бајевцу. Такође, ових дана смо са представницима “Путева Србије” и “Штрабака” обишли одређене путне правце које ћемо доставити до краја месеца “Путевима Србије”. Сигурно ћемо велику помоћ имати из овог извора и ове године, што се тиче путне мреже. Та помоћ сигурно неће бити као прошле годне, када смо добили рекордну суму од 370 милиона динара, али се свакако надамо да ћемо добити бар половину прошлогодишњег износа, тако да ћемо наставити истим темпом.

Као што је најавио први човек Лајковца, већ данас ће бити асфалтиран пут за Ђориће у Јабучју, у засеоку Доњи крај.