Семенска кућа Пионир – препоручиве сорте кукуруза

У оквиру најављених предавања из пољопривреде, којa се одржавају у фебруару, у уторак је Стручна служба семенске куће Пионир одржала прво предавање, тема је била „Одабир семенског кукуруза у пољопривреди“.

Ове године ће веће учешће у едукацији пољопривредних произвођача имати избор сортимента кукуруза, као и других култура које се сеју у овом крају, а због екстремних сушних услова на теренима лајковачког краја. Пољопривредним произвођачима презентовани су сви хибриди из различитих ФАО група, који су се прошле године показали као врло отпорни на екстремној суши, јако добри, погодни и рентабилни за производњу кукуруза, тако да одабиром тих хибрида пољопривредници имају сигурност и исплативост у производњи.

– Поклањајући пажњу економици и рентабилности у производњи кукуруза, понудићемо хибриде који су ове године први пут на тржишту Србије и који ће дати завидне резултате, имајући у виду огледе које смо радили протеклих година. На овом подручју морају бити коришћени хибриди који су толерантнији на сушне услове, самим тим производња кукуруза биће сигурнија и економски исплатива. Долина Колубаре је на нивоу добрих производних подручја и подразумева употребу јаких интензивних хибрида – рекао је Милета Кренић из агрономског тима Пионира.

{gallery}2013_02_08{/gallery}