Радови у Културном центру „Хаџи Рувим“

У КЦ „Хаџи Рувим“ Лајковац успешно су завршени радови на реновирању биоскопске сале, који су започети у другој половини прошле године. Издвајањем скромних финансијских средстава за реализацију ових радова, знатно су унапређени како услови за рад секција и квалитета културних програма, тако и услови за боравак посетилаца. Прва фаза радова обухватила је кречење и глетовање зидова у биоскопској сали, куповину 12 нових радијатора, прикључивање грејања на електрични котао, уклањање старих дрвених столица и постављање новог епоксидног пода. Осим тога, у овој години опране су све позоришне завесе, израђени електрични механизми за њихово подизање, тапацирана бина, окречене просторије намењене глумцима и купљена додатна позоришна расвета. Након процене да половне столице добијене од Дечјег културног центра Београд, због похабаности, потребе прерађивања и могућности да се оштети под приликом постављања, нису адекватне за реновирану салу,  донета је одлука о куповини нових биоскопских столица, што је недавно и реализовано куповином 90 седишта. Да подсетимо да је осим биоскопске сале, у КЦ „Хаџи Рувим“  у претходном периоду потпуно реновирана просторија намењена активностима секција које раде под окриљем Културног центра (тзв. Стара библиотека) као и два тоалета намењена такође члановима секција. Укупна вредност ових радова је око 3.600.000,00 динара.
У овој години планирано је још кречење и глетовања троспратног ходника у згради Културног центра, као и проширивање грејаних инсталација у Галерији КЦ. Очекује се да до краја године буде набављен и монтиран остатак седишта, тако да ће њихов укупан број бити око 170.
Биоскопска сала Културног центра биће отворена 19. априла у 20 часова, позоришном представом „Ноћ богова“ у којој играју Војин Ћетковић, Дејан Луткић и Небојша Илић. По симболичној цени од 200,00 динара, због ограниченог броја места, све карте су распродате већ првог дана. Већ следеће недеље, 23. априла након годишње паузе планиране и су и прве филмске пројекције, како за децу, тако и за одрасле, о чему ће грађани бити накнадно обавештени путем званичног сајта и локалних медија.