Задругар савладао Ваљевце у дербију

У комшијском дербију Задругар је савладао ваљевски Раднички Горење са 1:0. У тврдој утакмици домаћи су решили сусрет већ у осмом минуту. После одличног додавања Бранковића Јеринић је вешто претрчао одбрану гостију, изашао сам пред голмана Драгићевића и пласирао лопту у небрањени део мреже. У 15. минуту главама су се сударили одбрамбени играч Задругара Ашковић и везиста гостију Блажић. Теже је прошао Блажић који је након збрињавања у Дому здравља Лајковац упућен на ушивање у Општу болницу Ваљево, док је Ашковић наставио сусрет са завојем на глави. До краја сусрета Задругар је сачувао предност.

Задругар: Б. Новаковић, Симеуновић, С. Новаковић, Митровић, Ашковић, Павловић, Мустафи, (Ивановић), Бранковић, Јеринић, Марковић (Спасојевић), Гајић (Мићић).

Задругар је сада шести са 30 бодова, колико има и Борац из Лешнице на седмом месту. Следећег викенда лајковачки зонаш игра против Слоге у Бајиној Башти.

(Марјановић), Симић, Ристић, Арсић, Илић (Милановић).

У следећем колу 22. априла у 16 часова Железничар дочекује Младог радника из Пожаревца. Победа је неопходна уколико наш српсколигаш жели да остане у овом рангу такмичења. Поготово се бодови морају освајати против лакших противника. С обзиром на проширење лиге, ове године испадају четири клуба, а Жељи ће бити потребно доста напора и среће да се извуче из опасне зоне. Евидентно је да је тим бољи него у јесењем делу такмичења, али то се мора огледати и на резултатима.