Вртић из Малог Зворника победник Мале олимпијаде

На другој Малој олимпијади, одржаној јуче у Хали спортова у Лајковцу, победила је Предшколска установа “Црвенкапа” Мали Зворник, која ће бити домаћин следеће године, друго место је заузео мионички “Невен”, а треће  “Наше дете” из Шапца. Учествовало је десет предшколских установа из Ваљева, Лазаревца, Шапца, Малог Зворника, Мионице, Коцељеве, Владимираца, Уба, Љига и Лајковца. У свакој екипи је било по 20 учесника а такмичили су се у играма брзине и спретности, које највише личе на полигон прилагођен узрасту и врло су занимљиве. 
Председник општине Лајковац Андрија Живковић отварајући манифестацију изразио је задовољство великим бројем такмичара али и малишана који су са трибина бодрили своје другаре, надајући се да ће у наредном периоду бити више оваквих манифестација које ће младе подстицати да се баве спортом. У име организатора учесницима и публици обратила се Мила Митровић, директорка лајковачке предшколске установе “Лептирић”:
-Олимпијада није само такмичарског карактера, прелази те оквире, прилика је ово да се предшколци упознају и друже, а да се мало кроз игре упореде са другима. Пре свега је Олимпијада прилика да малишани од најранијег узраста прихватају здраве стилове живота и да се баве спортом, што је најсигурнији начин да се правилно развијају и срећно одрастају.
„Лептирић“ је био домаћин као шампион прошлогодишње Мале олимпијаде одржане у Мионици.