Општинско веће одобрило пројекте за верске објекте

Чланови Општинског већа су на 27. седници разматрали седам тачака дневног реда. Као најважнију одлуку донету на седници председник Општине и председавајући Општинског већа Андрија Живковић издвојио je усвајање одлуке о избору пројеката за изградњу, одржавање и обнову верских објеката, који се финансирају из буџета општине Лајковац. Црквама у Лајковцу и Степању је одобрено по 1.000.000 динара, док су црква у Марковој цркви и манастир Боговађа добили по 800.000 динара. Значајно је нагласити и да ће од средстава, које је добила црква у Јабучју, бити урађено централно грејање, док ће од новца који је опредељен за цркву у Латковићу (парохија Врачевић) бити урађени фасада и олуци и тиме ће ова два црквена објекта бити у потпуности завршена. Председник Живковић је нагласио да је буџет за верске објекте повећан у односу на 2016. годину и да износи 7 милиона динара.
Општинско веће није прихватило предлог Стручне комисије за суфинансирање пројеката у области јавног информисања и предложило је да у року од десет дана комисија исправи пропусте које је Општинском већу дала на разматрање.
-Једна од медијских кућа која се јавила на конкурс је ТВ Вујић и одобрена су им средства од 312.000 динара. Међутим, ТВ Вујић није видљива на територији целе наше општине и није доступна свим гледаоцима из Лајковца, што би морала бити према члану 24 Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања и због тога ћемо сачекати десет дана да стручна комисија ту грешку исправи – образложио је Живковић.

Председник Општинског већа је додао да је укупно било 22 пријаве на конкурсу за суфинансирање медијских садржаја, а одобрено је 9 пројеката, од чега је највећи део новца (1.800.000 динара) одобрен РТВ Пруга из Лајковца.