Одбојкашице „преслишале“ ТЕНТ

Наставља се победничка серија одбојкашица Железничара, које су вечерас личиле на лајковачку локомотиву! Предвођене новим тренером Светланом Илић девојке су одиграле фантастично против лидера ТЕНТА, тако да се ниједног тренутка није постављало питање ко ће бити победник. Најављивали смо да се Жеља захуктао, али трећа узастопна максимална победа и то против водеће екипе – то је надмашило сва очекивања. Коначан резултат био је убедљивих 3:0 (25:20, 25:12, 25:17).

Хала спортова у Лајковцу. Гледалаца: 500. Судије: М. Јанковић, З. Радовановић (обојица из Старе Пазове). Трајање меча: 74 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР ЛК: Бергендорф 18, Вељковић 4, Радуловић 1, Н. Митровић 13, Андрић 9, Ракић 10, Димић, Ј. Митровић. Нису играле: Лазаревић, Симоновић, Компировић, Мартиновић. Тренер: Светлана Илић.

ТЕНТ: Јовичић 17, Рогановић, Бјелић 6, Гајић 8, Вучићевић 6, Станимировић, Степановић, Марковић, Мартиновић, Ћеранић 1, Ђурић, Тренер: Маријана Боричић.

Више него расположене биле су домаће одбојкашице, које су доминирале од првог до последњег поена, уз фантастичан сервис и сјајну реализацију напада. Железничар је имао само 7 грешака, док су, са друге стране, Обреновчанке деловале прилично бледо и правиле много грешака. Искусна Светлана Илић је одлично прочитала игру ТЕНТ-а и припремила праву тактику. Само је Јована Јовичић, прва поентерка Суперлиге и прошлогодишња најбоља играчица Жеље, пружила стандардно добру партију. Још једну изузетну утакмицу одиграла је Мирјана Ђурић Бергендорф, која је парирала Јовичићевој. Била је незаустављива у нападу, на сервису, а са неколико одбрана подигла је публику на ноге. Стандардан поентерски допринос дале су и Нада Митровић, Андрићева и Тамара Ракић.

Две утакмице 9. кола играју се у петак: Јединство (СП)–Јединство (Ужице) и Зрењанин-Црвена Звезда, а остале две у суботу: Динамо-Спартак и Визура-Футог. После вечерашње победе Железничар је пети са 14 бодова, а да ли ће ту и остати зависи само од резлтата Црвене Звезде, која има бод мање.