Минималан пораз одбојкашица у Панчеву

Пред почетак утакмице Динамо–Железничар награђена је првотимка „Жеље“Јована Јовичић, најбоља одбојкашица „Винер Штетише“ Суперлиге у фебруару. Јовичићева је и овога пута била изванредна, са 23 поена, али то није било довољно за нови тријумф Лајковчанки. Поново су одбојкашице „Жеље“ направиле преокрет и после 2:0 за домаћина успеле да изједначе, али нису имале снаге да посао доведу до краја. На крају, 15:8 у тајбреку и 3:2 у сетовима за Панчевке. У последњем колу, у четвртак 10. марта од 18 сати, Жеља дочекује првопласирани ТЕНТ, а победа је потребна обема екипама за што бољу позицију пред плејоф.

После велике борбе и скоро два часа игре, Динамо је у хали „Стрелиште” славио тријумф против Железничара, којем је за утеху припао један бод. Прва два сета Панчевке су одиграле на врхунском нивоу. Иако без некадашње репрезентативке Србије Александре Петровић, домаће су одличне. Додуше, Железничар је на старту меча стекао велику предност (8:2), али се она брзо истопила. Динамо је упео да преокрене (16:14) и да ухвати прави ритам, те су домаће у завршници биле сигурне – 25:22. Далеко лакше Панчевке су добиле други период – 25:18.

Железничар је заиграо далеко боље од старта трећег сета. Лајковчанке су лако добиле овај период – 25:18. Изгледало је да ће гошће још лакше до изједначења, водиле су поново у завршници са 21:15, али је Динамо опасно запретио, стигао чак до 24:24, али за потпуни преокрет није имао снаге, Железничар је изборио тај-брек – 26:24. Железничар је повео и у петом сету са 5:3. Међутим, предвођен сјајном Нином Коцић Динамо је преокренуо (10:6), а потом лако привео сусрет крају за седму победу у Супер лиги – 15:8.

Динамо – Железничар 3:2 (25:22, 25:18, 18:25, 24:26, 15:8)

Хала: „Стрелиште”. Гледалаца: 100. Судије: Владимир Симоновић и Бранислав Јованчић. Трајање меча: 118 минута.

ДИНАМО: Ашћерић 7, Ђурђевић (либеро), Лазић 18, Ћук, Владисављев (либеро), Трајковић 1, Стојановић, Коцић 36, Спремо 9, Стојковић 3, Марковић 6, Мирковић 3. Тренер: Александар Владисављев.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Јанковић (либеро), Вељковић 2, Андрић 14, Лазаревић, Симоновић, Јовичић 23, Кнежевић (либеро), Компировић, Филиповић 1, Митровић 5, Ракић 19, Мартиновић 10. Тренер: Никола Јерковић.

Железничар је тренутно шести са бодом мање од Зрењанина, три бода више од Динама и четири од Црвене Звезде (која има заосталу утакмицу са Спартаком). Због Звездиног заосталог меча све опције од петог до осмог места тренутно су отворене а, наравно, највише ће зависити од резултата последњег кола.