Жељи бод из дербија у Шапцу

Пред око 400 гледалаца, у дербију 13. кола Српске лиге Запад ФК Железничар и Мачва у Шапцу су одиграли 0:0. Била је то тврда утакмица у којој подмлађена екипа Мачве није нашла решење за добро постављену одбрану Жеље и борбеност њених играча. Мало је било изгледних шанси за голове, а међу тим приликама је и неколико добрих шутева Лајковчана на гол Мачве. 

Прву шансу имали су домаћи – У 21. минуту после корнера Ристивојевић је био највиши у скоку, а лопту је са гол линије Жеље избио Цветковић. У 36. минуту одличан волеј Дринића одбранио је голман Мачве Пејовић, а нешто касније и добар шут Симића, као и у 63. минуту ударац Ристића из даљине. С друге стране, Шапчани су имали одличну прилику у 75. минуту, када је (опет) после корнера Јошић одлично шутирао главом у доњи угао, али је Јовановић добро реаговао и уз помоћ стативе избацио лопту поново у корнер. „Плави“ су утакмицу завршили са 10 фудбалера јер је Кувељић у 74. минуту искључен због два жута картона.

Што се тиче осталих тимова из врха, водеће Смедерево победило је Мокру Гору у Зубином Потоку са 2:1 и тако направило разлику од три бода у односу на Мачву. Будућност је поражена у Ужицу од Јединства путева са 2:1, аранђеловачка Шумадија је ремизирала на Убу, 0:0, а Карађорђе се придружио „горњем дому“ победом над Звиждом од 4:0. Смедерево има 30, Мачва 27, Будућност-Крушик 25, Жеља на четвртом месту 22 бода. Следеће недеље Железничар дочекује Јединство Путеви, које је лоше стартовало, али из кола у коло поправља место на табели.

Железничар је играо у саставу: Јовановић, Спасеновић, Младеновић, Кувељић, Симић (Радивојевић), Дринић, З.Матић, (Г. Матић), Симић, Ристић, Радојевић, Цветковић (Радојичић).