Реми Жеље са Убљанима, Задругар поражен у Новој Вароши

У доброј првенственој утакмици, у којој су, уз традиционални комшијски ривалитет, оба тима показала лепу игру, Убљани су уз пуно среће дошли до ремија. С друге стране, Железничару је управо то недостајало да би материјализовао бар једну од неколико сјајних прилика за гол. На крају, утакмица је завршена резултатом 0:0. Другачија слика била је у Новој Вароши: Задругар је повео голом све бољег Немање Марковића, али су домаћи преокренули резултат и на крају победили са 2:1.

У првом полувремену пулени Аце Лазаревића имали су четири изгледне прилике за постизање гола, које нису реализовали. Најзрелија шанса виђена је у другом делу сусрета, када је после изведеног ударца са корнера бек гостију Тадић избио лопту са линије гола. С друге стране бележимо добар покушај Ситарице, када је шутирао изнад рашљи гола Јовановића. Убљани су вероватно задовољни једним бодом, док Жељи остаје да жали за бодовима јер је после овог кола разлика између водећих Смедерева, Мачве и Будућности и нашег српсколигаша повећана. Смедерево је победило ФАП головима датим тек у 91. и 93. минуту; Мачва је у незанимљивом мечу у Ваљеву добила Будућност-Крушик са 1:0 након што је Рашевић крајем првог полувремена искључен због два жута картона, као и тренер Бајић због приговора (домаћи су имали примедбе на суђење Павле Илића из Крагујевца, као и Железничар својевремено!); у Аранђеловцу Шумадија и Мокра Гора играли су 1:1.

Смедерево има 27, Мачва 26, а Будућност-Крушик 25 бодова, четврти Железничар 21 бод, пета Шумадија (А) 19 итд. За Жељу су играли: Јовановић, Спасеновић, Радивојевић, Младеновић, Кувељић (Османовић), В. Симић, Дринић, З.Матић, Н.Симић, Радојевић, Г. Матић (Радојичић). Већ следећег викенда Железничар очекује дерби са Мачвом у Шапцу.

И Задругар је у 12. колу Зоне Дрина играо са тимом са дна табеле, којем су бодови били преко потребни, док су зелено-бели имали три везане победе пре овог меча. После грешке Аничића из Златара, повео је Задругар голом Немање Марковића у 38. минуту. Међутим, већ у 45. минуту Златар је изједначио лепим голом Зулића. У 70. минуту, после једног прекида, најбоље се снашао Ћирковић и донео велика три бода домаћину. После овог кола Задругар је седми са 17 бодова, колико има и Раднички Стобекс на шестој позицији, док сјеничка Слога и ваљевски Раднички имају по 18 бодова. У следећем колу Задругар дочекује мионичку Рибницу.