Завршни радови на школи „Димитрије Туцовић“ у Јабучју

Запослени и ученици ОШ „Димитрије Туцовић“ из Јабучја коначно ће се уселити у нову школску зграду и то почетком другог полугодишта! У току је партерно уређење новог објекта, што подразумева изградњу кишне и фекалне канализације, септичке јаме, зелених површина, пешачких стаза и интерне саобраћајнице. Ове радове вредности пет милиона динара изводи убско предузеће „Леон“. Ускоро почињу и радови којима ће зграда бити санирана и довршена.

Изабрано је предузеће које  ће отклонити недостатке на новој школској згради која је годинама недовршена. На тендеру је победило ГП „Грађевинар“ из Уба, уговорена вредност радова је 8.117.035 динара, а рок за завршетак 50 дана. Биће поправљени неквалитетно изведени радови и санирана оштећења настала вишегодишњим стајањем и неодржавањем објекта. У питању су радови на високоградњи, постављање електричних инсталација, водоинсталатерски и санитарни радови, машински инсталатерски радови и завршни грађевински радови. Актуелно руководство је зграду затекло у лошем стању 2012. године, а реконструкција је започета тек сада због спора са претходним извођачима радова, скенирања стања и припреме пројекта реконструкције и тендера.
Намештај за школу већ је раније набављен тако да нема никаквих препрека да око 250 ученика, њихови учитељи, наставници и техничко особље друго полугодиште започну у новој школској згради. Општинско руководство већ има идеју да изгради фискултурну салу која ће имати тзв. топлу везу са наставним објектом. Судбина привременог монтажног објекта, у којем је школа радила деценијама, није још увек одређена.

 

{gallery}jabucje_1509{/gallery}