Игралиште у Боговађи отворено хуманитарним турниром

Када су хуманитарне акције у питању, никада није касно објавити лепу вест о томе. Овог лета Општина Лајковац је финансирала уређење центра Боговађе, укључујући и асфалтиране подлоге за фудбалско, кошаркашко и одбојкашко игралиште код војних зграда.

Прво је обележен и опремљен фудбалски терен, па је Удружење грађана „Моја Боговађа“ у сарадњи са хуманитарном организацијом „Срби за Србе“, под покровитељством општине Лајкoвац, средином августа организовало хуманитарни турнир у малом фудбалу. Прикупљено је 40.120 динара који су донирани хуманитарној организацији “Срби за Србе”, која је пружила велику помоћ грађанима општине Лајковац у прошлогодишњим поплавама. У акцију су се укључили  и предузетници, организације и појединци, а турнир је био врло успешан, уз одличну атмосферу у Боговађи.

Радови на пројектима партерног уређења центра насељеног места Боговађа завршени су крајем јула. Изграђена је и асфалтирана саобраћајница у дужини од 220 метара са 20 паркинг места, као и фудбалски, одбојкашки и кошаркашки терен. Вредности радова износила је 4 милиона динара.

{gallery}Bogovadja09_09{/gallery}