Радови у Боје Марковића чим време дозволи

На основу тендера који је спровело ЈП „Дирекција за изградњу и уређење општине Лајковац“, чим услови дозволе, започеће асфалтирање улице др Боје Марковића. Улица је обновљена и модернизована у неколико фаза, а следи реконструкција последње деонице од 400 метара до „Милановића рампе“.

Улица др Воје Марковића је важна лајковачка саобраћајница и део је регионалног пута Лајковац-Јабучје-Обреновац. У питању је и алтернативни саобраћајни правац за Ибарску магистралу, којим се у раним јутрањим и касним вечерњим сатима одвија интензиван аутобуски превоз за површинске копове ‘’Тамнава западно ‘’ и ‘’Тамнава источно поље’’ као и села Јабучје, Скобаљ и Мали Борак.

– Тендер је завршен, потписан је уговор са извођачем радова, предузећем „Инграп-омни“ из Ваљева. Овом последњом деоницом од 400 метара биће састављена улица, односно асфалтирана од аутобуске станице до Милановића рампе. Завршетак улице, деоница од 700 метара, урађен је крајем прошле године средствима Канцеларије за обнову и развој Републике Србије, намењен помоћи подручјима оштећеним у мајским поплавама. Профил дела улице од аутобуске станице је са коловозом, два тротоара и стазом за бициклисте, док ће ових 400 метара бити ширине коловоза седам метара, са два тротоара, уз изградњу фекалне и кишне канализације – каже Горан Миловановић, заменик председника Општине Лајковац.

Улица др Боје Марковића од аутобуске станице до Милановића рампе ће после реконструкције задовољити све неопходне урбанистичке стандарде уз пратећу комуналну инфраструктуру.