Припреме за Дане Лајковца

Културни центар “Хаџи Рувим” организује низ програма у оквиру манифестације ”Дани Лајковца”, у сусрет варошкој слави Огњеној Марији. Програм је у финансијском делу примерен ситуацији у којој се општина нашла због елементарних непогода. односно санацији од поплава и олујног ветра. Из тог разлога изостаће велики концерт, а намењена средства биће преусмерена угроженом становништву.

Манифесатција почиње 19. јула ликовном колонијом на реци Колубари, уз учешће стваралаца из Уба, Ваљева и Лајковца. Глумац Љубомир Тадић извешће 21. јула монодраму ”Чујте Срби”, по тексту Арчибалда Рајса, а Мирко Бабић текст ”Тако је говорио Николај”. У оквиру позоришног програма, наступиће глумци из Ваљева са представом ”Чорба од канаринца”.

Предвиђена је и изложба слика Драгослава Јеротијевића, наступ хора Културног центра, а неће изостати ни традиционална смотра фолклора ”Колубарски вез” на Градском тргу.

Културни центар организује изложбу фотографија снимљених током мајских поплава на подручју Лајковца, па позива све заинтересоване да доставе материјал.

Туристичка организација припрема традиционални колубарски котлић, као и гостовање писца Милована Витезовића, који ће промовисати своју књигу ”Чарапе краља Петра”. У припреми је снимање филма према истоименом роману, а део кадрова снимаће се на подручју Лајковца.