Реми за крај

У последњем колу јесењег дела Српске лиге Запад Железничар је пред својим навијачима ремизирао са тимом из горњег дела табеле, костолачким Рударом. Меч је завршен резултатом 2:2, гости су два пута били у вођству, а „плави“ су бод извукли у 90. минуту. Жеља је полусезону завршио на 14. месту са исто толико бодова, тако да у зимској паузи предстоји пуно озбиљног рада како би лајковачки српсколигаш што пре доспео у средину табеле. А не сумњамо да се то може остварити јер је познато да је квалитет тимова у овом рангу такмичења прилично уједначен, а не сумњамо ни да ће Управа и стручни штаб повући праве потезе.

Рудар је голом центарфора Стевановића, после једне набачене лопте са стране, повео већ у 18. минуту. Гости су дуго водили, Жеља дуго није могао да пронађе праву игру и тек у 71. минуту долази до изједначења. Након центаршута Аритоновића, капитен Радованчевић је одличним ударцем главом сместио лопту иза леђа Станојевића. Гол је дао крила домаћима па су наставили са нападима, али је сналажљиви Стевановић у 81. минуту постигао други гол на овој утакмици. После грешака у одбрани Железничара, Стевановић је са неколико метара пласирао лопту у мрежу.

Ипак је финиш утакмице припао „плавима“. После неколико шанси, сумњивих ситуација у шеснаестерцу које је судија могао казнити и пеналом, Иван Марковић је у 90. минуту одличним шутом са 16 метара погодио угао гола гостију и донео драгоцен бод својој екипи.

Јесењи шампион је Слога из Петровца на Млави са 30, а на зачељу је Раднички Стобекс са 10 бодова. Од осталих колубарских тимова Вујић вода на 11. месту има 17, а Крушик је одмах иза њих са 16 бодова.