Празник фудбала у Лајковцу

Најстарији спортски колектив у Лајковцу у петак је на најлепши могући начин прославио 85 година постојања – ревијалном утакмицом са „Црвеном звездом“. Да је долазак нашег најтрофејнијег клуба увек празник, посведочиле су и пуне трибине градског стадиона у Лајковцу. Резултат је свакако био у другом плану, свечарски карактер је доминирао. Све је пропраћено трубачким оркестром, а нису изостале ни „делије“.
„Железничар“ се овом приликом одужио заслужним појединцима, тако да су се од активног играња опростили Александар Пакић и Марко Радовановић, којима су председник општине Живорад Бојичић и председник клуба Горан Савић уручили пригодне поклоне. Осим њих, публика је громогласним аплаузом поздравила и фудбалере из најуспешније генерације која је 1998-99. била вицешампион Друге лиге: Мирка Стевановића, Александра Лазаревића, Александра Пакића, актуелног капитена Горана Радованчевића. Највише симпатија изазвали су чланови млађих селекција „Жеље“, који су продефиловали тереном. Од активног суђења опростили су се Лајковчани који су „фудбалску правду“ судили у републичком рангу: Слободан Ивковић Бока, Саша Павловић Павлака и Зоран Сандић.

Због великог броја играча са репрезентативним обавезама, „Звезда“ је извела комбиновани тим са седам омладинаца, у којем су најпознатија имена голман Бајковић и Вешовић. „Жеља“ је био инспирисан и без обзира што није било много шанси, био је бољи и конкретнији такмац. Меч је завршен резултатом 1:1, а оба гола пала су у другом полувремену. „Звезда“ је повела у 67. минуту голом Ракића, који је одбијену лопту, после одличне одбране Јанковића упутио у гол. Домаћи су брзо узвратили – већ у 72. минуту Јеринић је савладао резервног голмана гостију Маринковића.

Као и увек, све време утакмице навијале су „делије“. Посебну тачку имали су на полувремену, када су трубачи свирали за њих, тако да је атмосфера све време била одлична. Честитке свакако треба упутити Управи клуба на одличној организацији читавог догађаја.

{gallery}2012_10_14{/gallery}