Одбојкашице убедљиве на турниру у Бору

Одбојкашице „Железничара“, које ће први пут наступити у најјачем рангу такмичења – у Суперлиги, завршиле су базичне припреме у Косјерићу и увелико играју пријатељске утакмице. На завршетку припрема у Косјерићу ЖОК је одиграо тренинг мечеве са ужичким „Јединством“ и домаћином и остварио обе победе.
Од 14. до 16. септембра Железничар је учествовао на међународном турниру „Галеб куп“ у Бору, заједно са екипама Мораче, Макарске, Јахорине, Луке Бар и борског Галеба. Наше одбојкашице су у својој групи са убедљивих 3:0 савладале Морачу (25:11, 25:18, 25:11) и Луку Бар (25:11, 25:14, 25:14). У финалу су такође максималним резултатом савладале Јахорину из Сарајева, чланицу Премијер лиге БИХ, резултат по сетовима био је 25:21, 25:13, 25:16. Јахорина је само у првом сету пружила јачи отпор, док су Лајковчанке биле доминантне у наредна два и освојиле турнир. Било је и доста појединачних признања: Сања Тривуновић је најбоља играчица турнира, Невена Вељковић је проглашена за најбољу блокерку, а Ивана Лазаревић је најбољи техничар.

Девојке предвођене новим шефом стручног штаба Иваном Радивојевићем припреме настављају у Лајковцу, а овог викенда играју на турниру у Косјерићу. Последње појачање је Мирјана Комленовић, примач.