Општинско веће прихватило Нацрт ребаланса буџета

На седници Општинског већа одржаној 9. марта, прихваћен је Нацрт о ребалансу буџета општине Лајковац за 2012. годину и прослеђен у даљу надлежност Скупштини. Скупштини општине Лајковац, поред ребаланса буџета, упућени су План и програм пословања ЈП „Дирекција за уређење и изградњу општине Лајковац“ за 2012. годину, са изменама Финансијског плана.
Чланови Општинског већа су разматрали извештаје о извршењу финансијских планова и извештаје о раду у 2011. години ПУ „Лептирић“, Савета за борбу против наркоманије, СШ „17 септембар“, ОШ „Димитрије Туцовић“ Јабучје, ЈП „Градска чистоћа“, РТВ „Пруга“, буџетског Фонда за заштиту животне средине.

На основу Закона о рударству и геолошким истраживањима и уз сагласност Министарства животне средине, рударства и просторног планирања, прихваћен је Порграм за унапређење услова живота локалне заједнице за 2012. годину. Након спроведеног поступка јавне понуде, у даљу надлежност Скупштине упућени су предлози Одлуке о прибављању у јавну својину, куповином земљишта, за потребе проширења људског гробља у Стрмову и за потребе изградње игралишта у Пепељевцу.